Czytelnicy wysyłają na naszą redakcyjną skrzynkę zdjęcia paragonów z restauracji nad Bałtykiem. Wielu skarży się na wyjątkowo wysokie ceny, które sięgają nawet 250 zł za obiad dla dwóch osób w smażalni ryb.
Nad polskim morzem są jednak miejsca, w których można zjeść, nie przepłacając. Udowadnia to nasz czytelnik, który wysłał nam paragon z restauracji we Władysławowie.
Witam, w nawiązaniu do waszych artykułów odnośnie cen nad polskim morzem przesyłam zdjęcia paragonu i porcji (obiad dla 7 osób). Lokal nazywa się "Kotwica". Obsługa szybka, sprawna i przyjemna - napisał za pośrednictwem platformy Dziejesie pan Adrian.
Drożyzna nad Bałtykiem. Co na to właściciele lokali?
Temat drożyzny nad Bałtykiem powraca co roku. Restauratorzy tłumaczą, że wysokie ceny są spowodowane faktem, że w Bałtyku jest coraz mniej ryb i obowiązują restrykcyjne limity połowowe. Z tego powodu dystrybutorzy i rybacy podnoszą ceny.
Zobacz także: Problem branży turystycznej - obawy przed drugą falą pandemii. "Obłożenie w wakacje nie wystarczy"
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.