*Potrzebujesz: 400 g herbatników, masę krówkową, jednego banana i czekoladę do rozpuszczenia. *Herbatniki włóż do plastikowej torebki i pokrusz wszystkie. Przesyp do dużej miski, dodaj rozgniecionego banana i pół puszki masy korówkowej (może być też masa toffi)
.
*Wszystko razem wymieszaj. *Jeśli uznasz, że masy jest zbyt mało, dodaj jej jeszcze odrobinę tak, by wszystko dało się łatwo ze sobą połączyć. Z przygotowanej mieszaniny uformuj małe kulki. Później włóż je wszystkie na 15 minut do zamrażarki.
*Czekoladę roztop w naczyniu. *Schłodzone kulki zanurz w roztopionej masie, a potem odłóż na papierze obok. Dla ozdoby możesz je posypać np. orzechami i polać odrobiną czekolady. Włóż je do lodówki, tak by czekolada stwardniała I gotowe!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.