Perfekcyjnie pokrojona cebula w McDonaldzie to nic innego, jak zwykła, suszona cebula. Okazało się, że żaden pracownik wcale nie musi stać godzinami i mozolnie kroić cebuli, by osiągnąć jej idealny kształt, który jest taki sam niemal na całym świecie.
TikTokerka pracująca w amerykańskim McDonaldzie pokazała, jak przygotowuje się taką cebulę. Suszone warzywa zalewa się wodą i wstawia na godzinę do lodówki.
Po tym czasie wyjmuje się je, odsącza wodę i cebula jest gotowa do podania. Trudno poznać, że była suszona. Okazuje się jednak, że temat ten stał się przedmiotem sporu.
Nagranie obejrzało prawie trzy miliony widzów. Wśród nich zleźli się pracownicy McDonalda z całego świata.
Mówią, że nie wszędzie panuje taka praktyka. W niektórych lokalach cebula jest świeża, w innych zależne jest to od serwowanego dania.
Niemniej jest to raczej najpopularniejszy sposób przygotowania cebuli do burgerów. Wielu pracowników McDonalda przyznało, że do podstawowej wersji burgera używa się właśnie suszonej cebuli moczonej w wodzie.
Filmiki "zdradzające tajemnice McDonalda" stają cię coraz bardziej popularne. Pracownicy zdradzają sposoby, jakie wymyśliła ta ogromna korporacja, by dania na całym świecie były do siebie jak najbardziej podobne, i aby niemal wszędzie jednakowo smakowały.