Dolna półka to najzimniejsze miejsce w lodówce. Powinniśmy trzymać na niej surowe mięso i ryby, ponieważ wymagają najniższych temperatur. Ponadto umieszczenie ich tam zapobiega sytuacji, w której ich "soki" spływają na inne produkty na niższych półkach - informuje "Daily Mail".
Na środkowej półce powinien znaleźć się nabiał. Łącznie z mlekiem, które zwykle stoi na drzwiach. Te są najcieplejszym miejscem w lodówce, dlatego znajdować powinny się na nich produkty z konserwantami, jak otwarte dżemy, sosy i soki. Na górnych półkach, drugim najcieplejszym miejscu, warto położyć wszystko, co nie wymaga gotowania. Przede wszystkim resztki z obiadów czy ugotowane wcześniej mięsa pokroju salami i wędlin.
Dobra organizacja to zarówno wygoda, jak i zdrowie. Nie dość, że wszystko szybko znajdziesz, to jeszcze zapobiegniesz sytuacji, że coś zepsuje się szybciej, niż powinno.
Widziałeś lub słyszałeś coś ciekawego? Poinformuj nas, nakręć film, zrób zdjęcie i wyślij na redakcjao2@grupawp.pl.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.