Czosnek więcej nie zepsuje żadnej randki. Doskonały w smaku pozostawiał jednak oddech jak u smoka: rażący wszystkich wokół. Na szczęście dwóch Włochów, Alessandro Guagni i Lorenzo Bianchi, wyhodowali odmianę czosnku, która ostatnio uprawiana była w większych ilościach ponad pół wieku temu.
Pomyśleliśmy, że to przykład włoskiej doskonałości, która nieszczęśliwie została zapomniana. Smak tej odmiany jest bardzo dobry i lekki, uznaliśmy więc, że warto przedstawić go rynkowi - tłumaczy Guagni cytowany przez "Daily Mail".
Czosnek jest kluczowym składnikiem w wielu kuchniach. Żadna jednak nie polega na nim tak bardzo, jak włoska. Wielu kucharzy stara się ograniczać jego użycie ze względu na "walory" zapachowe. Czosnek jest również ciężkostrawny, co stara-nowa odmiana również "naprawia". Mężczyźni mają więc nadzieję, że w ich produkt zainwestuje kilkoro znanych szefów kuchni, którzy nową odmianę rozpropagują dalej. Czekamy z niecierpliwością :)
Teraz serce internetu w jednej aplikacji. Bądź na bieżąco i pobierz w Google Play albo App Store
Nie przegap:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.