Food trucki będą oferowały ubogie menu. Sieć ograniczy je do 10 produktów, które najlepiej się sprzedają. Efektywna obsługa pełnej oferty nie byłaby możliwa w ciężarówce.
Postawią na ogromne samochody. Przede wszystkim mają to być 12-metrowe ciężarówki. Oprócz nich będą także mniejsze furgonetki, jednak nie wiadomo, czy menu będzie w nich takie same jak w większych pojazdach.
Pierwsze food trucki powstały już w Ameryce i Europie. Oprócz tego McDonald's planuje wprowadzenie tego rozwiązania w Australii. Mają one
Mobilny lokal sieci jest również w Polsce. Stworzono go z klasycznej amerykańskiej ciężarówki. Między polskimi miastami jeźdżą dwa takie pojazdy. Na razie pełni on funkcję bardziej promocyjną. Auta pojawiają się głównie w lecie w tych miastach, gdzie funkcjonują już restauracje.
Tego typu ciężarówki to reakcja na zmieniające się gusta klientów. Małe restauracje są w stanie oferować produkty unikalne w unikalnych restauracjach. W przypadku sieciówek, jest to trudne. W związku z tym McDonald's idzie w kierunku takich pop-upowych barów szybkiej obsługi.
.
Widziałeś lub słyszałeś coś ciekawego? Poinformuj nas, nakręć film, zrób zdjęcie i wyślij na redakcjao2@grupawp.pl.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.