Quarter Pounder będzie przyrządzany ze świeżej wołowiny. Do tej pory sieć używała wyłącznie mrożonej - pisze "Independent". Jednak aby sprostać konkurencji, przede wszystkim sieciom Five Guys i Shake Shack, które serwują burgery ze świeżego mięsa, postanowiła wprowadzić je również u siebie.
Nowa receptura zaczyna obowiązywać w całych Stanach. Wcześniej McDonald's prowadził program pilotażowy w Arizonie i Oklahomie i - jak twierdzi - zakończył się on pełnym sukcesem. Kotlet jest znany na całym świecie, jednak w rożnych krajach - poza anglosaskimi, gdzie z reguły nosi taką samą nazwę - ma swoje odpowiedniki, które podawane są pod inną marką. W Polsce jest to McRoyal. Niewykluczone więc, że po sprawdzeniu pomysłu w USA firma wprowadzi go w innych krajach.
Musimy zmienić wiele aspektów naszej działalności, oferować nowocześniejsze i smaczniejsze dania, proponować nowe wygody w lokalach, wprowadzać pozytywne zmiany w żywności, oraz nowe technologie jej przygotowania - wylicza dyrektor zarządzający koncernem, Steve Easterbrook.
"Ćwierćfunciaka" rozsławił Quentin Tarantino. Rozmowa m.in. o tym kotlecie z filmu "Pulp Fiction", prowadzona przez Johna Travoltę i Samuela L. Jacksona, weszła do kanonu kina.
To kolejny ukłon sieci w stronę zwolenników zdrowej żywności. Wcześniej zrezygnowano z używania środków konserwujących mięso drobiowe, czy dodawania syropu kukurydzianego o wysokiej zawartości fruktozy do wypieku bułek używanych w kanapkach McDonald's. Firma zapowiedziała także wycofanie z receptur jajek innych niż od kur z wolnego wybiegu. Ma się tak stać do 2025 roku.
Widziałeś lub słyszałeś coś ciekawego? Poinformuj nas, nakręć film, zrób zdjęcie i wyślij na redakcjao2@grupawp.pl.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.