*Aby drożdżówki z nowego przepisu trafiły do sklepików szkolnych, potrzebna jest zgoda GIS-u. *Najpierw musi potwierdzić prozdrowotność produktu. Dopiero później RPŻP zaprezentuje go na rynku – podaje "Dziennik Gazeta Prawna".
*Drożdżówkę będzie mogła produkować firma, która spełni określone warunki. *Będzie musiała zgłosić się po recepturę i pozytywnie przejść weryfikację stowarzyszenia.
*Autorzy przepisu zgłosili do urzędu patentowego znak "Produkt Prozdrowotny RPŻP". * Przewodniczący RPŻP Adam Bogacz, powiedział dla "DGP":
Chcemy rozwijać tę kategorię produktów, a potem kolejne. Widzimy szansę na wprowadzenie prozdrowotnych napojów. Firmy, które postawią na produkcję żywności prozdrowotnej, będą się mogły wyróżnić na konkurencyjnym rynku.
Nie przegap:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.