Do przygotowania potrzebujemy:
Do zupy:
1 kg mielonej wołowiny
½ czerwonej papryki
½ zielonej papryki
½ cebuli
4 ząbki czosnku
½ puszki czerwonej fasoli
½ puszki krojonych pomidorów
1 łyżeczkę kminku
1 łyżeczkę pieprzu cayenne
1 łyżeczkę słodkiej papryki
2 łyżeczki korzennego sosu Worcestershire
sól i pieprz do smaku
śmietana i tarty ser cheddar do ozdoby
Do miski kukurydzianej:
½ szklanki roztopionego masła
½ szklanki cukru
2 jajka
1 ½ szklanki mleka
1 ½ szklanki mąki
1 szklankę mąki kukurydzianej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
½ łyżeczka soli
Sposób przygotowania:
Roztopione masło, cukier i jajka wymieszaj razem. Dodaj mleko i ponownie zamieszaj. W drugiej misce połącz mąki: kukurydzianą z pszenną. Dodaj proszku do pieczenia. Dosyp przyprawy i połącz z wcześniej przygotowaną masą. Piecz w piekarniku - temperatura 375 stopni przez 25/30 minut.
Na patelni usmaż wołowinę, dodaj cebulę, paprykę i przyprawy. Wymieszaj. Zalej pomidorami i papryką. Dodaj sos i duś wszystko pod przykryciem.
Z gotowego ciasta kukurydzianego wydrąż środek i nalewaj gotową zupę. Smacznego!
Nie przegap:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.