Potrzebne składniki:
2 ziemniaki
Kilka pieczarek i cienkich plastrów szynki lub boczku
Parmezan
Mozzarella
Olej
Do sosu:
3 pomidory
½ cebuli
Łyżka koncentratu pomidorowego
Przygotowanie:
Ziemniaki kroimy w drobne talarki. Rozgrzewamy olej na patelni. Układamy plasterki tak aby dno było równomiernie wypełnione. Posypujemy parmezanem. Dusimy pod przykryciem 5 minut. Po tym czasie polewamy sosem pomidorowym.
Jak go przygotować? Cebulę podsmażamy na patelni. Dokładamy pokrojone w kostkę pomidory. Jak całość trochę zgęstnieje dodajemy koncentrat.
Następnie układamy pieczarki i plastry mozzarelli. Do całości wbijamy jajo i dusimy przez kolejne 5 minut. Wykładamy pizzę na talerz, kładziemy na górę kilka plastrów cienko pokrojonego bekonu. Przyprawiamy według uznania. Smacznego!
Nie przegap:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.