Do przygotowania potrzebować będziemy:
- 10 jajek,
- 2 duże czerwone papryki,
- 2 pęczki szczypioru,
- 1 kg parzonej białej kiełbasy,
- 1 płat ciasta francuskiego ,
- 100 g mozzarelli,
- sól i pieprz.
Wykonanie:
Paprykę opalamy nad kuchenką gazową. Wkładamy do woreczków i odstawiamy na 15 minut. Następnie obieramy ze skórki i kroimy na 4 części.
Szczypior kroimy dość grubo. Kiełbasę obieramy z osłonek i kroimy w plasterki.
Do formy wykładamy ciastofrancuskie. Mieszamy surowe jajka tak, aby połączyć żółtko z białkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym maśle, aż się zetną.
Przekładamy do formy. Nakładamy warstwami szczypior, paprykę, kiełbasę, posypujemy serem. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekamy około 35 minut. Smacznego!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.