Do przygotowania ciasta potrzebne są: 2 szklanki mąki ryżowej, szklanka skrobi z tapioki, 3 szklanki wody i pół łyżeczki soli.
Do farszu potrzebujesz: 400 g mielonej wieprzowiny, 100 mln oleju arachidowego, 1,5 łyżeczki sosu rybnego, 2 łyżeczki cukru, po łyżeczce skrobi kukurydzianej, zmielonego czarnego pieprzu i zgniecionego czosnku, 1,5 łyżeczki drobno posiekanej cebuli, szklankę drobno posiekanych kasztanów wodnych, pół łyżeczki soli i szklankę suszonych grzybów mun.
*Co dalej? *Przygotuj składniki, włącz poniższe wideo i zacznij kulinarną zabawę!
*Nie zapomnij o dodatkach, którymi warto udekorować danie. *Świetne będą: sos nuoc mam cham, zielony ogórek, garść posiekanej mięty i pół szklanki smażonych szalotek - radzi kuchniaazjatycka.com.
Nie przegap:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.