Wszyscy wiedzą, co jest dla ich zdrowe. Niekiedy jednak zdarzają się słabsze chwile, w których trzeba się pocieszyć. Takim pozytywnym bodźcem może być słodziutki pączek lub czekoladowe ciastko. Problem w tym, że jest to niezdrowe i tuczące.
Firma Nuff twierdzi, że znalazła remedium na kłopoty ludzkości. Jed zdaniem to zdrowy fast-food. Brzmi to jak spełnienie marzeń lub informacja o pierwszym locie w kosmos, ale to prawda. Alternatywne słodkości są, jak to określają pomysłodawcy, czymś w rodzaju mostu łączącego zdrowe odżywianie i zwykłe łakomstwo.
Wypieki mają być bogate w białko i błonnik. W skłądzie ma być również mało cukru, tłuszczów nasyconych i węglowodanów skrobiowych. Do pieczenia pyszności używane są naturalne składniki, tj. surowe kakao, orzechy, owoce, olej kokosowy i serwatka. To wszystko ma wpłynąć pozytywnie na funkcjonowanie mózgu, kondycję skóry i oczu, a także poprawiać metabolizm. Co ma skutkować... utratą kilogramów.
Zasadniczo nasze produkty miały smakować tak dobrze jak "śmieciowe" jedzenie, a nawet lepiej. W innym przypadku nikt nie sięgnąłby po nasze wypieki. Dlatego skupiliśmy się nie tylko na smaku, ale także składnikach odżywczych. Do tej pory próbowałem wielu zdrowych alternatyw, ale nie były smaczne i szybko z nich rezygnowałem - powiedział szef firmy Nuff Kevin McLoughlin.
Jeden "zdrowy" donat to:
145 kcal
3,5 g cukru
12 g tłuszczów
10 g węglowodanów
8 g białka
Jeden zwykły donat to:
250 kcal
12 g tłuszczów
34,2 g węglowodanów
3 g białka
(brak informacji o cukrze)
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.