*Kobieta jadła i oceniała. *Spróbowała między innymi chrupiącego skrzydełka kurczaka, szpiku kostnego, steku z antrykotu i słynnej wołowiny Wagyū z Japonii. Jej "zmagania" można zobaczyć na filmiku nagranym w ekskluzywnej restauracji w Chicago, gdzie przeprowadzono eksperyment.
*Potakis przestała jeść mięso w czwartej klasie podstawówki. *Wygląda jednak na to, że teraz zacznie na nowo. Według niej smaki, które towarzyszą jedzeniu mięsa, "pojawiają się dosłownie znikąd", co "nigdy nie zdarza się, kiedy je się warzywa". Zaryzykowała nawet stwierdzeniem, że z powodu oszołomienia, czuje się "pijana mięsem".
To co przed chwilą zjadłam było smaczne. Ale to... Wagyū...tego nie da się opisać, to absurdalnie pyszne. Zupełnie inny poziom jedzenia! Nie wiedziałam, że coś takiego istnieje i cieszę się, że mogę być teraz tego częścią - mówiła podekscytowana kobieta.
Internauci są sceptyczni co do przemiany Potakis i jej entuzjazmu. Dziwią się, że ktoś, kto przez ponad dwie dekady nie dotykał mięsa, może nagle powiedzieć o potrawie ze szpiku kostnego, że to jego "nowe ulubione danie". Podejrzane jest także to, że kobieta na stałe pracuje w portalu The Onion, który słynie z ironicznych i sfabrykowanych historii. Z drugiej jednak strony potrawy, którymi zajada się Potakis nie należą do tanich i słyną ze swojego smaku i aromatu.
Tęskniliśmy za tobą. Witaj z powrotem na szczycie łańcucha pokarmowego - napisał jeden z internautów pod filmikiem.
Widziałeś lub słyszałeś coś ciekawego? Poinformuj nas, nakręć film, zrób zdjęcie i wyślij na redakcjao2@grupawp.pl.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.