Sok z kaktusa obniża poziom cholesterolu. Bogaty w błonnik, a przy tym niskokaloryczny płyn daje uczucie sytości, ale nie tuczy.
Badania wykazały, że dżakfrut ma właściwości przeciwzapalne. Jest źródłem witaminy C i antyoksydantów, które zapobiegają starzeniu się organizmu. Działa jak zastrzyk energii, bo poprawia krążenie krwi. Zdaniem brytyjskiej dietetyk Fridy Harju popularność zdobędzie także woda brzozowa obfitująca w przeciwutleniacze, minerały i ksylitol, czyli naturalny cukier.
Natomiast potęgę wodorostów Azjaci odkryli już wieki temu. Ten niskokaloryczny produkt zawiera dużo żelaza i wapnia. W wodorostach wystepuje kwas alginowy, który spowalnia trawienie tłuszczu. Dzięki temu organizm słabiej go przyswaja.
Widziałeś lub słyszałeś coś ciekawego? Poinformuj nas, nakręć film, zrób zdjęcie i wyślij na redakcjao2@grupawp.pl.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.