Moda przyszła ze Stanów Zjednoczonych. Rynek napojów rzemieślniczych wyceniany jest tam na ponad 52 miliardy dolarów. Wielkość produkcji tych napojów wzrosła w zeszłym roku o ponad 5 proc.
Napoje kraftowe różnią się znacznie od tych proponowanych przez znane marki. Na pewno mają przewagę nad nimi jeżeli chodzi o skład. Większość z takich napojów tworzona jest przy użyciu naturalnych składników. Produkuje się je w małymi partiami, dzięki czemu od momentu zakapslowania do konsumpcji mija niewiele czasu. Za stosunkowo wysoką cenę, wymagający klient otrzymuje najwyższą jakość produktu.
Występują w wielu ciekawych smakach. Lawenda, jałowiec, bazylia czy hibiskus kojarzą nam się raczej z dodatkiem do mydeł Tymczasem, dodane do gazowanej wody stają się świetna propozycją na upalne dni. Popularność zdobywa także kraftowa cola, która według wielu nie ustępuje smakiem napojom od znanych marek.
Trend zauważyli już giganci z branży. Zarówno Coca-cola jak i Pepsi mają w swoich portfelach już marki kraftowe. Niektóre z nich przejęli, inne stworzyli od podstaw.
Widziałeś lub słyszałeś coś ciekawego? Poinformuj nas, nakręć film, zrób zdjęcie i wyślij na redakcjao2@grupawp.pl.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.