Odmieniec w keczupowej rodzinie powstaje z buraków. Produkowany jest w stu procentach z naturalnych składników. Nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników. Nie da się również odnaleźć w składzie cukru lub innych substancji słodzących.
Buraczany sos jest dziełem dwóch przyjaciółek. Desiree i Frankie opowiadają, że wpadły na pomysł wykorzystania buraków do zrobienia pikantnego sosu, kiedy zastanawiały się nad dodatkiem, który będzie pasował do każdego rodzaju jedzenia tradycyjnie spożywanego z keczupem pomidorowym. Kiedy przepis był gotowy, założyły firmę The Foraging Fox i rozpoczęły produkcję.
Recepturę opracowałyśmy, korzystając z naszych dzieci jako testerów - relacjonują Desiree i Frankie.
Burak ma wiele zdrowotnych zalet. Według dietetyczki serwisu Good Housekeeping warzywo to pomaga zbić wysokie ciśnienie krwi, poprawia wytrzymałość organizmu i zwiększa wydolność mięśni. Myślicie, że buraczany keczup ma szansę na zdetronizowanie starszego, pomidorowego brata?
Widziałeś lub słyszałeś coś ciekawego? Poinformuj nas, nakręć film, zrób zdjęcie i wyślij na redakcjao2@grupawp.pl.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.