Sezon zimowy w pełni. Zakopane w okresie zimowych ferii przyciąga wielu turystów z całej Polski. Ostatnio do stolicy Tatr wybrała się znana testerka smaku. Aga, która prowadzi kanał "Aga Testuje" na TikToku nagrywa krótkie filmiki z miejsc, które odwiedziła.
Będąc w Zakopanem tiktokerka wybrała się do jednej z bardzo rekomendowanych restauracji na popularnym serwisie, który zbiera opinię o przedsiębiorstwach turystycznych na całym świecie.
Kolacja za 324 zł nie spełniła oczekiwań testerki
"Odwiedziłam najlepszą restaurację w Zakopanem według TripAdvisor. Zamówiliśmy tatara, śledzia, comber z jelenia oraz troć" - relacjonuje autorka nagrania.
Planując kolację w "Drukarni Smaku" miałam nadzieję, że moje kubki smakowe zostaną zadrukowane foodpornowymi wspomnieniami. Tak się jednak nie stało. Potrawom nie można odmówić estetycznego wyglądu oraz suchości, którą odczuwaliśmy konsumując i troć i comber - oceniła tiktokerka.
- Może byłoby to do zaakceptowania, ale nie za tę cenę - dodała.
Aga zaznaczyła, że w przeszłości potrawy w tym lokalu były dużo smaczniejsze. Testerka oceniła dania w zakopiańskiej restauracji na 6 punktów w skali do 10.
Czytaj także: Najdroższy hotel w Zakopanem? Pokazała, co tam zastała
Jak widzimy na paragonie tiktokerka za kolację dla dwóch osób zapłaciła 324 zł. Tatar w tej restauracji kosztował 52 zł, comber z jelenia 82 zł, jesiotr 76 zł, a śledź z cebulką 32 zł.