Wytwórcza Spółdzielnia Pracy "Społem" poinformowała, że wycofuje z produkcji majonezu jaja z chowu klatkowego. Jak czytamy, zostaną zastąpione odpowiednikami pochodzącymi od kur z chowu ściółkowego.
Czytaj także: Przepis Roberta Makłowicza na idealny omlet francuski
Zostały one zastąpione odpowiednikami pochodzącymi od kur z chowu ściółkowego. Informacja ta znalazła się na nowej etykiecie wyrobu. Jest to już kolejny etap realizacji długofalowej strategii zmierzającej do całkowitej rezygnacji z surowców pochodzących z tzw. „trójek” - czytamy na etykiecie.
Nowy skład Majonezu Kieleckiego
Jak informuje "Społem", jest to kolejny etap w procesie całkowitej rezygnacji z takich jajek. W 2018 roku firma zadeklarowała, że w trosce o los zwierząt do końca 2025 roku będzie stopniowo wycofywać produkty pochodzące od kur z chowu klatkowego.
Naszą podstawową misją jest dobór najwyższej jakości składników i komponentów do produkcji, zachowanie wysokich standardów produkcyjnych oraz odpowiadanie na potrzeby konsumentów. Ich bezpieczeństwo oraz zdrowie i zaufanie jest dla nas priorytetem– czytamy w oświadczeniu.
Zmienia się skład Majonezu Kieleckiego Omega-3. Informacje będą dostępne także na etykiecie.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.