Okres noworoczny i karnawałowy jest w Polsce nierozerwalnie związany z faworkami. Słodka przekąska od wielu lat cieszy się sporą popularnością, jednak nie każdy potrafi zrobić ją we własnej kuchni. Na szczęście na pomoc wszystkim tym osobom wychodzą cukiernie, w których można kupić gotowy produkt.
Producentów faworków jest dość sporo. W okresie noworocznym można zakupić je zarówno w supermarketach, jak i cukierniach. Niekiedy jeszcze popularny deser występuje w wersji premium w restauracjach, czy drogich lokalach cukierniczych. W swojej ofercie ma je również cukiernia należąca do Magdy Gessler.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
"Spodziewałam się czegoś więcej"
Smak faworków od Magdy Gessler sprawdziła Agnieszka z tiktokowego profilu @AGATESTUJE_. Opakowanie kosztowało aż 90 złotych, gdyż kilogram w Słodkim Słonym został wyceniony na 190 zł. Recenzentka zwróciła uwagę, że faworki błyszczały, a to dlatego, że według sprzedawczyni zostały posypane srebrem. Przekąska nie zachwyciła jednak autorki nagrania, która stwierdziła, że spodziewała się bardziej delikatnego i mniej zbitego ciasta. Oceniła je 7/10.
Jeżeli chodzi o jedzenie to nie usłyszycie ode mnie, że coś jest za drogie, bo wiadomo jakość kosztuje. Jednak po tych faworkach w cenie 190 zł za kilogram spodziewałam się bardziej delikatnego i mniej zbitego ciasta [...] Po takiej cukierni spodziewałam się czegoś więcej - powiedziała autorka nagrania.
Opinie na temat faworków od Gessler wyrazili również internauci. Wielu komentujących nie ukrywało oburzenia dotyczącego ceny deseru. Zdaniem wielu ta powinna być znacznie niższa.
Za te faworki dałabym maksymalnie 30 zł - napisała komentująca.
Ja wszystko rozumiem, ale faworki są z 5 składników na miłość boską… Za co tu płacić AŻ 190 zł? - zapytała internautka.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.