Całą historię opisał dziennik "Fakt", którego czytelniczka z mężem wybrała się do restauracji. Przyznała, że robią to rzadko, ale miała to być forma uczczenia jej urodzin.
Posiłki, które wybrali, w ocenie wielu nie były zaskakujące. Żurek, dwa schabowe, coś do picia. Niestety, sprawy nie potoczyły się tak, jakby sobie tego życzyli.
Czytaj także: Zatankował na Orlenie. Na widok paragonu przecierał oczy
Ogromny schabowy wjechał na talerz
Pojawienie się dania głównego było dla małżeństwa pozytywnym zaskoczeniem. Mięso było ogromne, co absolutnie nie zgrywało się z powszechnym obecnie zjawiskiem "downsizingu", w ramach którego zarówno produkty dostępne w sklepach, jak i te wjeżdżające na nasze talerze, mają stopniowo zmniejszane porcje. Jednak dobre wrażenie szybko zastąpił...niesmak.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Okazało się, że kotlety były kompletnie suche, a od spodu wręcz spalone. To nie koniec przykrych niespodzianek. — Kiedy kelner przyniósł rachunek, złapaliśmy się za głowy — relacjonuje "Faktowi" klientka. Dodaje też, że restauracja, do której się wybrali, mieści się w małej miejscowości w woj. kujawsko-pomorskim, gdzie próżno szukać turystów.
Czytaj także: Kupiła kręconego ziemniaka nad morzem. Lepiej usiądźcie
Ogromny kotlet, jeszcze większy rachunek
Czytelniczka nie przesadzała, mówiąc, że schabowe było ogromne. — Nie dałam rady zjeść całego kotleta — przyznaje. Niewykluczone jednak, że łatwiej by było go zjeść, gdyby faktycznie był smaczny, a nie przypalony do granic możliwości. Do tego cena, która okazała się ciężka do przełknięcia.
Jeden kotlet z sosem i odrobiną warzyw kosztował 42 zł. Za dwie porcje para zapłaciła 84 zł. Do tego porcja żurku, na który mężowi pani Marzeny przyszła ochota. Zupa kosztowała 20 zł. Zdaniem emerytki to całkiem spora kwota.
Małżeństwo do obiadu zamówiło po szklance Coca-Coli. Dwie najmniejsze butelki (200 ml) kosztowały w sumie 16 zł. Tym sposobem cały obiad kosztował ich... 120 zł. Oceńcie sami - czy to już paragon grozy?
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.