Lokal znajduje się na olsztyńskiej starówce. Posiłek można zjeść zarówno w środku, jak i na zewnątrz.
Lokal cieszy się dużym uznaniem klientów. Na Facebooku może pochwalić się średnią 4,8 w 5-stopniowej skali. Jak podkreśla portal tko.pl, Green Way wyróżniała się prostym, wegetariańskim i wegańskim menu.
Teraz restauracja zmieniła jednak nazwę i swoją ofertę. Idea bezmięsnych dań przegrała... z pieniędzmi, dlatego właściciele do swojej karty postanowili dołożyć dania mięsne.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Przez długi czas wahaliśmy się z podjęciem tej decyzji, ale po okresie pandemii zauważyliśmy znaczny spadek liczby gości oraz obrotów firmy. Koszty utrzymania pracowników, opłaty za prąd, gaz, wodę i inne wydatki znacznie wzrosły. Stanęliśmy przed dylematem: albo zamknąć lokal, albo wprowadzić pewne zmiany - napisali w mediach społecznościowych właściciele restauracji.
Nie wszystkim spodobał się pomysł
Jak podkreślają właściciele restauracji, zmiana profilu lokalu spotkała się z krytyką niektórych klientów. Aby nie stracić dotychczasowych klientów, restauracja zrobiła w lokalu dwie oddzielne kuchnie.
Czytaj także: Kolejna tragedia na greckiej wyspie. Nie żyje 37-latka
Dla wegan i wegetarian chcielibyśmy przekazać informację, że mamy dwie oddzielne kuchnie w naszym lokalu - w jednej z nich przygotowywane są dania mięsne, a w drugiej wege. Tyle możemy zrobić. Ponadto, nadal w 2/3 naszego menu będziemy oferować dania wegańskie i wegetariańskie. Osoby, które pragną zjeść mięso, będą miały również możliwość wyboru. Większość dań wciąż będzie vege i wegetariańska - czytamy.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.