Mateusz Gessler znalazł się w gronie restauratorów oferujących catering wielkanocny. Z jego strony internetowej można złożyć zamówienie na rozmaite dania - zaczynając od zup, a na deserach kończąc. Menu jest na tyle obszerne, że każdy powinien znaleźć w nim coś dla siebie.
Pełna oferta jest dostępna na stronie internetowej Mateusza Gesslera. Wśród tradycyjnych przekąsek znalazła się m.in. biała kiełbasa pieczona w kapuście w cenie 68 zł (danie zawiera 400g mięsa i 250h kapusty), 12 połówek faszerowanych jajek za 48 zł, czy szynka pieczona wyceniona 78 zł za 600g. Wśród zup nie mogło zabraknąć żurku na zakwasie z białą kiełbasą, którego słoik o objętości 900 ml kosztuje 56 zł.
Duży wybór jest również w sekcji dań głównych. Pół kilograma bigosu kosztuje u Mateusza Gesslera 46 zł, za sześć gołąbków w sosie pomidorowym trzeba zapłacić 46 zł, a 400g zrazów w sosie własnym oraz taką samą porcję pieczeni cielęcej w sosie borowikowym wyceniono na 86 zł. W ofercie znalazły się również inne propozycje mięsne, takie jak m.in. pół upieczonej kaczki za 74 zł.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Wśród wielkanocnych propozycji nie mogło zabraknąć również słodkich deserów. W przypadku niektórych ciast trzeba jednak sięgnąć jeszcze głębiej do kieszeni. Sernik wiedeński o masie 800 g wyceniono na 120 zł. Taniej o 40 zł klienci zapłacą za półkilogramowego mazurka kajmakowego. W cenie 80 zł znalazły się również keks oraz tarta cytrynowa.
U Gesslera drożej niż rok wcześniej
Tegoroczne menu wielkanocne od Mateusza Gesslera pokazuje, że siłę inflacji. Niektóre z pozycji są droższe niż przed rokiem. Sos tatarski podrożał z 28 do 36 zł, ratatouille z 36 do 46 zł, chałka z 18 do 24 zł, a sałatka jarzynowa z 36 do 46 zł. Zamówienie kilkunastu pozycji z karty znanego restauratora na świąteczny stół kosztowałoby kilkaset złotych.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.