"W wyniku działań urzędowych Inspekcji Weterynaryjnej wykryto Salmonellę z grupy O:9, w 4 z 5 próbek produktu: mięso mielone z fileta kurczaka" - informuje Główny Inspektorat Sanitarny. Podano również, że "mięso drobiowe jest przeznaczone do spożycia po obróbce cieplnej, co minimalizuje ryzyko zakażenia w tym przypadku, jednak ryzyko przeniesienia bakterii z mięsa na inne powierzchnie, niewystarczająca temperatura lub zbyt krótki czas obróbki może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy".
Lidl. Salmonella w mięsie mielonym - szczegóły
Nazwa produktu: Mięso mielone z fileta kurczaka 400G
Numer partii: 2261003858
Termin przydatności do spożycia: 04.03.2021
Producent: Animex Kutno Sp. z o.o. Oddział K 2 w Kutnie, ul. Południowa 4, 99-300 Kutno
Wyprodukowano dla: Lidl sp. z o.o. sp. k. ul. Poznańska 48 Jankowice, 62-080 Tarnowo Podgórne
Ta partia mięsa jest wycofywana ze sprzedaży. Jeżeli ktoś już je zakupił, absolutnie nie powinien go spożywać.
Biedronka. Salmonella w sznyclach - szczegóły
W wyniku działań urzędowych Inspekcji Weterynaryjnej wykryto Salmonellę Enteritidis w 2 z 5 próbek produktu: sznycel z fileta z kurczaka - donosi GIS.
Nazwa produktu: Sznycel z fileta z piersi kurczaka 300G
Numer partii: 2272003053
Termin przydatności do spożycia: 07.03.2021
Producent: Animex Kutno Sp. z o.o. Oddział K 2 w Kutnie, ul. Południowa 4, 99-300 Kutno
Wyprodukowano dla: Jeronimo Martins Polska S.A. ul. Żniwna 5 62-025 Kostrzyn
Produkt znika z rynku. Podjęto też wszelkie działania mające na celu wyeliminowanie potencjalnego ryzyka zanieczyszczenia mikrobiologicznego.
Czytaj także: Makabryczny finał spaceru. Mężczyzna stracił twarz
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.