Pudding z mikrofalówki zachwyci każdego miłośnika czekolady. Potrzebujesz jedynie czterech składników, żeby cieszyć się dekadenckim musem czekoladowym. Wystarczy pięć minut i gotowe.
Czekoladowy pudding z mikrofalówki. Potrzebne składniki:
- 3 łyżki pokruszonej gorzkiej czekolady (45 g)
- 0,5 szklanki pełnotłustego mleka
- 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- opcjonalnie: szczypta soli
Czekoladowy pudding z mikrofalówki. Sposób przygotowania:
- W dużym kubku wymieszaj kawałki czekolady ze skrobią kukurydzianą
- Dodaj wanilię i mleko, zamieszaj i wstaw do mikrofalówki na minutę
- Ubij masę widelcem i wstaw na pół minuty do mikrofalówki
- Ubijaj i wstawiaj na pół minuty, aż składniki dokładnie się połączą, a masa zgęstnieje
- Odstaw na chwilę, żeby nie poparzyć się gorącym puddingiem
I gotowe! Pudding podawaj na ciepło, będzie doskonale smakował z bitą śmietaną, dżemem wiśniowym lub (wersja dla dorosłych) likierem pomarańczowym. Do puddingu możesz wykorzystać mleko roślinne domowej roboty. Spróbuj też ciasta czekoladowego z mikrofalówki.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.