Do przygotowania tego brownie wystarczą trzy proste składniki. Ciasto będzie nie tylko smaczne, ale przede wszystkim zdrowe, ponieważ nie ma w nim cukru. Jest to także wegański przepis, co oznacza, że każdy może z niego skorzystać.
Przepis na wegańskie brownie. Potrzebne składniki:
- 3 duże banany, bardzo dojrzałe
- 1/2 szklanki niesłodzonego kakao w proszku
- 1 1/2 szklanki masła migdałowego/orzechowego
Przepis na wegańskie brownie. Sposób przygotowania:
- rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celcjusza
- przygotuj kwadratową formę do pieczenia smarując ją tłuszczem
- w dużej misce dokładnie rozgnieć banany widelcem
- dodaj masło migdałowe i wymieszaj
- dodaj kakao w proszku i ponownie wymieszaj
- wlej ciasto do przygotowanej formy do pieczenia i piecz przez 20-25 minut lub do suchego patyczka
- wyjmij z piekarnika i ostudź całkowicie przed pokrojeniem
Gotowe, smacznego! Do brownie możesz dodać ulubione dodatki: kawałkki czekolady, owoce lub orzechy. Jeśli spodobał ci się ten przepis, to koniecznie spróbuj także pumpkin spice latte oraz domowej quiche.
Zobacz także: Smacznego na... odcinek 8: Muffinki z płynną czekoladą
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl