TikTok to prawdziwa kopalnia trików i lifehacków, które mogą ułatwić życie każdemu, kto odważy się je wypróbować. Znaczna ich część dotyczy przygotowywania jedzenia. Jeden z nich zaprezentowała 30-letnia Amerykanka Emily Marik, mieszkająca w Kalifornii.
Jej profil jest jednym z najpopularniejszych na platformie – obserwuje go prawie 9 milionów osób, a każdy opublikowany na nim filmik osiąga milionowe zasięgi. Dziewczyna pokazuje kontent dotyczący przede wszystkim przygotowywania zdrowego jedzenia. Na krótkich nagraniach dzieli się prostymi pomysłami na pyszne dania.
Jej ryż z łososiem robią ludzie na całym świecie
Jednak jeden z filmików Emily Marik stał się wyjątkowo popularny i bez wątpienia można go nazwać internetowym viralem. Nagranie wyświetliło bowiem 80 milionów użytkowników TikToka. 30-latka pokazała w nim, jak przygotowuje danie na kształt sushi. Miesza w tym celu ryż z rozdrobionym łososiem, polewa go sosem sojowym, dodaje pokrojone awokado, a następnie łapie w algi nori przy użyciu pałeczek. Jednak to nie sam przepis przykuł uwagę internautów, lecz trik, który kobieta zastosowała do podgrzania uprzednio ugotowanego ryżu.
Genialny trik z kostką lodu
Emily Marik zrobiła coś, co zdecydowanie zaskoczyło użytkowników TikToka. Ugotowany jakiś czas wcześniej ryż umieściła w głębokim talerzu, położyła na nim kostkę lodu i przed włożeniem do mikrofalówki przykryła dość szczelnie papierem do pieczenia. Po wyciągnięciu ryżu z mikrofalówki można odkryć, że kostka lodu wcale się nie rozpuściła, a pod wpływem temperatury jedynie parowała. Dzięki temu trikowi można uniknąć jednej, wielkiej, klejącej papki, a zyskać niezwykle apetyczne danie.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl