Ryż cieszy się sporą popularnością. Wszystko za sprawą jego walorów smakowych, ale i odżywczych.
Doskonale się sprawdza jako zamiennik dla ziemniaków czy makaronu. Ryż serwowany jest też jako risotto czy w formie sałatek.
Smak ryżu można wzbogacić w banalny sposób. Jak to zrobić? Wystarczy wykonać jeden ruch. Niezbędny produkt z pewnością masz pod ręką!
Koniecznie to zrób. Ryż będzie jeszcze lepszy!
Co zrobić, by ryż spakował jeszcze lepiej? Do gotującej się wody trzeba dodać nieco soku wyciśniętego z cytryny.
Dzięki temu ryż będzie mniej kleisty i zachowa naturalną barwę. Oczywiście nie można przesadzić ze wspomnianym dodatkiem.
Eksperci donoszą, że wystarczą trzy łyżeczki soku z cytryny. Jeżeli dodasz więcej, ryż może zbyt mocno przesiąknąć owocowym zapachem.
Czytaj także: Nie wybaczą mu tego. Książę Harry naraził się jak nigdy