Przepis na mac and cheese z TIkToka. Przysmak, którym zajadają się Amerykanie... i nie tylko! Makaron z ciągnącym się serem stał się popularny na całym świecie. Wersję z cebulką i ziemniakami jedzą także Szwajcarzy. My, przedstawiamy przepis na mac and cheese w wersji polskiej. Banalny i szybki, a do tego zrobisz go w jednym garnku i oszczędzisz sobie mycia!
Przepis na mac and cheese - lista składników:
- 50 g sera gouda
- 10 g parmezanu
- 40 g sera cheddar
- 460 ml mleka
- 1 łyżka masła
- paczka ulubionego makaronu
Czytaj także: Ten przepis ma 5 milionów wyświetleń. Pyszne ziemniaki z piekarnika
Przepis na mac and cheese - sposób przygotowania:
- zetrzyj ser
- lekko podgotuj makaron i odcedź (3-4 min.)
- do ciepłego makaronu dolej mleko
- podgrzewaj dopóki mleko nie zrobi się gęste i nie wchłonie w kluski
- dodaj starty ser
- wymieszaj dokładnie
- posól do smaku
- gotowe!
Czytaj także: Awaryjne ciasto czekoladowe. Jego składniki masz w lodówce
Zobacz także: Niebezpieczny makaron. Jego spożycie może być tragiczne w skutkach
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Autor: WIP
Dziękujemy za Twoją ocenę!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Które z określeń najlepiej opisują artykuł: