Niegdyś cały internet śmiał się z Anny Lewandowskiej, gdy ta zaproponowała przepis na śniadanie za 50 zł. Dziś już jest to przeszłość - trenerka zrozumiała, że jeśli chce dotrzeć do większej grypy odbiorców, musi iść w trochę innym kierunku.
I dlatego często na jej mediach społecznościowych czy blogu pojawiają się przepisy łatwe i niezbyt skomplikowane. Nie brakuje też takich, które przypominają smaki dzieciństwa. To wszystko jednak jest w zdecydowanie zdrowszej formie - z użyciem zdrowszych skladników.
A oto jej jesienne jabłkowe racuchy. Trudno im się oprzeć i jesteśmy przekonani, że ich wielkimi fanami będą również dzieci, ale zamiast mleka (które zawiera trudno przyswajalną laktozę), Ania proponuje użyć napój roślinny. Zwykłą mąkę pszenną, która może sprawić, że będziemy odczuwać wzdęcia i zaparcia, zastąpiła mąką owsianą, a zamiast cukru białego, który jest uważany za "białą śmierć" użyła cukru kokosowego. Można? Można!
Jesienne jabłkowe racuchy. Składniki:
- 1 i 1/2 szklanki ciepłego napoju roślinnego
- 1 jajko
- 2 i 1/2-3 szklanki mąki owsianej
- 10 g drożdży
- 1 łyżka cukru kokosowego
- 1 duże jabłko
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- szczypta cynamonu
Czytaj też: One zdecydowanie nie są fit. Ale jakie pyszne! Przepis na ciastka z masłem orzechowym i preclami
Jesienne jabłkowe racuchy. Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki na ciasto wymieszać.
- Na patelni rozgrzać olej i nakładać ciasto, a na wierzch każdego racuszka ułożyć plasterek jabłka.
- Smażyć do czasu, aż uzyskają lekko złoty kolor.
- Na koniec posypać cynamonem.
I gotowe! Smacznego!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.