Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
aktualizacja 

Bułeczki serowe ze specjalnym dodatkiem. Niebo w gębie od Ewy Wachowicz

0

Nie masz pomysłu na śniadanie, a tradycyjne płatki, owsianka czy jajecznica już Ci się przejadły? Ewa Wachowicz to specjalistka od rozwiązywania takich problemów. Jej bułeczki serowe z ananasem są hitem i jest bardzo prawdopodobne, że pokochają je także wasze dzieci.

Bułeczki serowe ze specjalnym dodatkiem. Niebo w gębie od Ewy Wachowicz
Zdjęcie ilustracyjne (YouTube)

Bułeczki serowe z ananasem według Ewy Wachowicz to ciekawy słodki przysmak. Będą idealnym rozwiązaniem, gdy nie masz czasu na długie przygotowania albo chcesz zjeść coś smacznego i pożywnego w biegu.

Świetnie sprawdzą się w podróży, pracy czy szkole. Są zdrowe, puszyste i dosłownie rozpływają się w ustach. Musisz koniecznie je wypróbować.

Nie zapomnij poczęstować najmłodszych członków rodziny - oni z pewnością docenią cudowną słodycz, płynącą z połączenia serowego nadzienia i ananasa. Takie bułeczki to również doskonała alternatywa dla ciasta, gdy przyjdą goście. Możesz być pewna, że znajomi od razu poproszą cię o przepis. Nie ma w tym nic dziwnego - to prawdziwe niebo w gębie.

Bułeczki serowe z ananasem według Ewy Wachowicz. Składniki

  • 250 g twarogu półtłustego
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 4 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 budyń śmietankowy
  • ananas z puszki
  • 350 ml zalewy z ananasa

Bułeczki serowe z ananasem według Ewy Wachowicz. Sposób przygotowania

  • Syrop z ananasa wlać do rondelka i zagotować.
  • Budyń rozpuścić w odrobinie zimnej wody.
  • Wlać do gorącego syropu.
  • Wymieszać.
  • Gdy zacznie gęstnieć, odstawić do wystudzenia.
  • Ser przełożyć do miski.
  • Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
  • Wybić jajko.
  • Posłodzić.
  • Rozgnieść widelcem.
  • Następnie wyrobić dłońmi.
  • Po kawałku odrywać porcje ciasta.
  • Z każdej utoczyć kulkę, umieścić na blasze piekarnika wyścielonej papierem, lekko spłaszczyć i zrobić wgłębienie (można użyć filiżanki do espresso – wystarczy ją przyłożyć i lekko docisnąć).
  • Do takiego dołeczka nałożyć budyń i kawałki ananasa.
  • Ciasteczka wstawić na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
  • Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Autor: KLS
Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Które z określeń najlepiej opisują artykuł:
Wybrane dla Ciebie
Skrajnie osłabiony senior w Gdańsku. Jej reakcja uratowała życie 71-latka
Estonia. Tysiące niewybuchów na poligonie wojsk NATO
Łatwiejszy dostęp do pomocy psychologicznej dla nastolatków? "Zmiany od dawna oczekiwane"
Wywieźli ponad 600 opon. Smutny widok. "Las to nie wulkanizacja"
Groźny wypadek w Piotrkowie. Samochód wjechał w przystanek
Skandaliczna interwencja w Gdańsku. "Nie jestem zwykłym psem"
"Straszna tragedia". Szkoła żegna 14-letnią Natalię
Banan i kawałek taśmy klejącej. Kontrowersyjne dzieło sprzedane za miliony
Lewandowski nigdy nie był tak szczery. Otrzymał ważny telefon
Sukces astronomów. Uchwycili umierającą gwiazdę spoza Drogi Mlecznej
Mieszkają w Polsce, a pracują w Niemczech. Opowiedzieli o zarobkach
Starych samochodów nie będzie można naprawić? Komisja Europejska wyjaśnia
Przejdź na
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić