Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
aktualizacja 

Bułeczki serowe ze specjalnym dodatkiem. Niebo w gębie od Ewy Wachowicz

0

Nie masz pomysłu na śniadanie, a tradycyjne płatki, owsianka czy jajecznica już Ci się przejadły? Ewa Wachowicz to specjalistka od rozwiązywania takich problemów. Jej bułeczki serowe z ananasem są hitem i jest bardzo prawdopodobne, że pokochają je także wasze dzieci.

Bułeczki serowe ze specjalnym dodatkiem. Niebo w gębie od Ewy Wachowicz
Zdjęcie ilustracyjne (YouTube)

Bułeczki serowe z ananasem według Ewy Wachowicz to ciekawy słodki przysmak. Będą idealnym rozwiązaniem, gdy nie masz czasu na długie przygotowania albo chcesz zjeść coś smacznego i pożywnego w biegu.

Świetnie sprawdzą się w podróży, pracy czy szkole. Są zdrowe, puszyste i dosłownie rozpływają się w ustach. Musisz koniecznie je wypróbować.

Nie zapomnij poczęstować najmłodszych członków rodziny - oni z pewnością docenią cudowną słodycz, płynącą z połączenia serowego nadzienia i ananasa. Takie bułeczki to również doskonała alternatywa dla ciasta, gdy przyjdą goście. Możesz być pewna, że znajomi od razu poproszą cię o przepis. Nie ma w tym nic dziwnego - to prawdziwe niebo w gębie.

Bułeczki serowe z ananasem według Ewy Wachowicz. Składniki

  • 250 g twarogu półtłustego
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 4 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 budyń śmietankowy
  • ananas z puszki
  • 350 ml zalewy z ananasa

Bułeczki serowe z ananasem według Ewy Wachowicz. Sposób przygotowania

  • Syrop z ananasa wlać do rondelka i zagotować.
  • Budyń rozpuścić w odrobinie zimnej wody.
  • Wlać do gorącego syropu.
  • Wymieszać.
  • Gdy zacznie gęstnieć, odstawić do wystudzenia.
  • Ser przełożyć do miski.
  • Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
  • Wybić jajko.
  • Posłodzić.
  • Rozgnieść widelcem.
  • Następnie wyrobić dłońmi.
  • Po kawałku odrywać porcje ciasta.
  • Z każdej utoczyć kulkę, umieścić na blasze piekarnika wyścielonej papierem, lekko spłaszczyć i zrobić wgłębienie (można użyć filiżanki do espresso – wystarczy ją przyłożyć i lekko docisnąć).
  • Do takiego dołeczka nałożyć budyń i kawałki ananasa.
  • Ciasteczka wstawić na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
  • Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Autor: KLS
Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Które z określeń najlepiej opisują artykuł:
Wybrane dla Ciebie
Szwedzki dziennik o nowej rzeczywistości Zachodu. Rosja i USA coraz bliżej
Na niebie zadzieją się cuda. Ekspert zapowiada
Rosjanie giną na wojnie. Podali dane. Jeden obwód zdecydowanym liderem
Zaraźliwa choroba powraca. W USA zmarło dziecko
To nie zdarza się często. Prawosławni i katolicy będą świętować wspólnie
Papież Franciszek abdykuje? Biograf podaje "jedyne okoliczności"
Najnowszy ranking WTA. Iga Świątek wciąż traci do Sabalenki
Nowy sondaż CBS News. Amerykanie ocenili Donalda Trumpa
Nocna akcja ratunkowa w Tatrach. Słowacy ratowali polskich wspinaczy
Nowi liderzy Europy. Wskazano dwa kraje
"Rosjanie przygotowują ludzi na koniec wojny". To pokazują teraz w telewizji
Kiedy zmiana czasu z zimowego na letni? Zapamiętaj tę datę
Przejdź na
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić