Przepis na chleb czosnkowy. Składniki:
- bochenek czerstwego chleba lub kilka bułek
- 50 g masła
- 5 ząbków czosnku
- ok. 100 g startego ser cheddar
- 4 jajka
- kulka mozzarelli
Przepis na chleb czosnkowy. Wykonanie:
- Chleb lub bułki ponacinaj tak, by podzieliły się na 4-8 części (nie przetnij pieczywa, ma wciąż się "trzymać")
- Masło rozpuść, dodaj do niego przeciśnięty przez praskę czosnek, przestudź
- Do masła dodaj starty cheddar i jajka, wymieszaj
- W środek chleba włóż mozzarellę (w przypadku bułek użyj mniejszych kuleczek), całość zamocz obficie w przygotowanej wcześniej masie jajeczno-maślanej
- Piecz w 180 stopniach do uzyskania złotego koloru i rozpuszczenia mozzarelli
Zobacz także: Fioletowy chleb. Idealny dla cukrzyków i na odchudzanie
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl