Ekspresowy tort idealnie sprawdzi się, gdy najdzie cię ochota na coś słodkiego lub gdy odwiedzą cię niezapowiedziani goście. Placki do ciasta usmaż jak naleśniki. Następnie wystarczy przygotować krem, przełożyć placki i gotowe! Znajomi będą zachwyceni.
Przepis na ekspresowy tort z patelni. Potrzebne składniki:
Ciasto:
- 4 banany
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- łyżka kawy rozpuszczalnej
- opakowanie budyniu czekoladowego
- 3 jajka
- szklanka mąki pszennej
- pół szklanki mleka
- szczypta soli
- 4 łyżki cukru
- wanilia
Krem:
- 300 ml śmietanki 30 proc.
- 2-3 łyżki masła orzechowego
- 3 łyżki cukru
- wanilia
Czytaj także: Schabowy po azjatycku. Ten przepis to hit!
Przepis na ekspresowy tort z patelni. Sposób przygotowania:
- wszystkie składniki na ciasto zblenduj (budyń dodaj na końcu)
- placki smaż na patelni pod przykryciem jak naleśniki, aż skończy się ciasto
- czekoladowe placki odstaw do wystygnięcia
- przygotuj krem: śmietankę zmiksuj z masłem orzechowym, wanilią i cukrem
- placki czekoladowe przekładaj kremem
- tort możesz posypać kawałkami czekolady
Zobacz także: Przepis na ciasto z gruszkami, masą budyniową i białą czekoladą
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl