Państwowa Inspekcja Sanitarna przeprowadziła badania laboratoryjne, które dały niepokojące wyniki. Wykryto salmonellę w jednej partii jaj kurzych ściółkowych.
Bakteria była obecna na powierzchni skorupek, jak i w środku jaj. Absolutnie nie należy spożywać skażonych jaj, bo grozi to poważnymi problemami zdrowotnymi.
Salmonella w jajach - szczegóły skażonego produktu
Kod na skorupkach jaj - 2PL 14131317
Nr partii - 21.12.2020.O8
Termin przydatności do spożycia - 21.12.2020 r.
Producent – Polskie Fermy Grupa Producentów Sp. z o.o., Włostowa 109 D, 48-317 Korfantów
Ferma z której pozyskano jaja – Ferma Niosek Ząbkiewicz Sp. J., ul. Siemiątkowskiego 18, 05-540 Radzanów
Numer zakładu pakowania jaj: PL 16075903
Klienci, którzy zakupili skażony produkt, mogą dokonać zwrotu w najbliższym sklepie Stokrotka. Zapewniono, że koszty nabycia jajek będą zwracane.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.