Brak ci pomysłu na obiad i nie chce ci się stać wiele godzin w kuchni? Robert Makłowicz ma na to sposób. Wystarczy, że zrobisz szybkie i smaczne pierogi z bryndzą. One nigdy się nie znudzą. W dodatku są aromatyczne oraz bardzo sycące.
Za każdym razem cieszą się ogromną popularnością i szybko znikają ze stołu. Pierogi z bryndzą Roberta Makłowicza smakują najlepiej lekko podsmażone, z dodatkiem skrawków wędzonego boczku. Możesz podać je również polane gęstą śmietaną czy świeżym jogurtem.
Wiemy jedno - znany mistrz kuchni zna się na rzeczy. Jego przepis na pierogi z bryndzą tylko to potwierdza, dlatego nie czekaj i przetestuj go już dziś. Zapewniamy, że spróbujesz raz i nie będziesz wracać do innych przepisów. Wszystko dlatego, że niekiedy najprostsze rozwiązania, sprawdzone i tradycyjne, są znacznie lepsze niż te znalezione na obrzeżach internetu, mające na celu jedynie pokazanie gościom kunsztu kulinarnego.
Pierogi z bryndzą Roberta Makłowicza. Potrzebne składniki
Ciasto:
- 350 g mąki,
- 0,5 szklanki letniej wody,
- 1 jajko
- sól,
- odrobina oleju.
Farsz:
- 250 g ugotowanych ziemniaków,
- 200 g bryndzy,
- 1 cebula,
- 0,5 łyżeczki masła,
- sól i pieprz.
Czytaj też: One zdecydowanie nie są fit. Ale jakie pyszne! Przepis na ciastka z masłem orzechowym i preclami
Pierogi z bryndzą Roberta Makłowicza. Sposób przygotowania
- Do miseczki wrzucamy składniki potrzebne do ciasta: mąkę, olej, jajko, sól i wodę. Zagniatamy.
- Na tortownicy posypanej odrobiną mąki rozwałkowujemy ciasto.
- Zmieloną bryndzę łączymy ze zmielonymi ziemniakami, doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy zrumienioną na maśle cebulkę bez jajka. Wypełniamy farszem krążki wykrojone z ciasta.
- Pierogi po ugotowaniu podajemy z usmażoną na maśle cebulką z boczkiem bądź ze śmietaną.
Koniec roboty. Smacznego!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.