Produkty na jabłka w cieście znajdą się w praktycznie każdej kuchni. Z tym przepisem w dosłownie parę minut przyrządzicie smaczny deser, podwieczorek lub drugie śniadanie dla dzieci i dorosłych.
Przepis na jabłka w chrupiącym cieście. Potrzebne składniki
- 4 jabłka
- 1,5 szklanki mąki
- 2 jajka
- 3/4 szklanki mleka lub kefiru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- Szczypta soli
- Cukier puder do posypania
- Olej do smażenia
Czytaj także: Brownie z patelni. Ten przepis to hit internetu
Przepis na jabłka w chrupiącym cieście. Sposób przygotowania
- Jajka rozbij, oddziel białka od żółtek.
- Do białek dodaj sól i ubij sztywną pianę.
- Mąkę wymieszaj z cukrem waniliowym, żółtkami i mlekiem.
- Dodaj ubitą pianę i delikatnie wymieszaj.
- Jabłka obierz i pokrój na plastry o grubości ok. 1 cm. Powycinaj środki.
- Plastry jabłka zamocz w cieście i smaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoto.
- Posyp cukrem pudrem.
Czytaj także: Lody z nutelli podbijają internet. Idealny deser na lato
Jabłka w cieście można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Do cukru pudru można dodać cynamon, dzięki czemu jabłka będą jeszcze pyszniejsze. Smacznego!
Zobacz także: Prosty przepis na ciasto z jabłkami. Tak pyszne, że zniknie do końca
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl