To nie jest tak jajecznica, jaką do tej pory znałeś. Delikatne jajko, wyraziste w smaku dodatki i chrupiący boczek. Proste połączenie, które jest warte odkrycia.
Jajecznica burrito. Składniki:
- 4 pomidorki koktajlowe
- cebula
- kilka plasterków konserwowej papryczki jalapino
- 2 plasterki boczku
- 3 jajka
- 5 łyżek mleka
- 25 g masła
- placek burito
Czytaj także: Za drogo nad morzem? Przepis na doskonałą smażoną rybę
Jajecznica burrito. Wykonanie:
- Pomidorki, papryczkę i cebulę pokrój drobno, wymieszaj, dodaj szczyptę soli i pieprzu
- Boczek pokrój na mniejsze kawałki, podsmaż
- Jajka wbij do miseczki, dodaj mleko i roztrzep trzepaczką, dopraw solą i pieprzem
- Jajecznicę usmaż na maśle
- Na czystej patelni podgrzej placek burito
- Połóż go na talerz, wyłóż wcześniej przygotowanymi pomidorkami z cebulą, buczkiem i jajkiem
- Zawiń, przekrój na mniejsze kawałki
- Zjedz z ulubionym sosem
Czytaj także: Prosty deser czekoladowy. Wystarczą tylko dwa składniki
Zobacz także: Jajecznica na parze. Prosta zmiana, a zupełnie inny smak dania
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl