Strapatsada to jajecznica z dodatkiem pomidorów, sera fety i oregano. Grecka jajecznica jest delikatna w smaku i jednocześnie bardzo sycąca. Idealna na upalne poranki. Jajecznice po grecku możesz serwować z opiekanym pieczywem.
Przepis na jajecznicę po grecku. Potrzebne składniki:
- 6 jajek
- 3 pomidory
- 100 g sera feta
- oliwa z oliwek
- pieprz, oregano
Czytaj także: Przepis na mini pączki. To tylko cztery składniki
Przepis na jajecznicę po grecku. Sposób wykonania:
- pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę
- na rozgrzaną patelnie z oliwą wrzuć pokrojone pomidory i podsmażaj aż odparuje sok
- w misce rozbij jajka
- dodaj do nich odrobinę pieprzu, oregano i pokruszony ser feta
- do podsmażonych pomidorów dodaj jaja z serem i smaż wszystko razem na bardzo małym ogniu przez kilka minut
- jajecznica powinna być puszysta
Czytaj także: Szybki sernik z trzech składników. Idealny na upały
Zobacz także: Najlepszy przepis na polędwiczki wieprzowe z jabłkami i orzechami
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Autor: ESO
Dziękujemy za Twoją ocenę!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Które z określeń najlepiej opisują artykuł: