Jajecznica to jedno z najlepszych dań serwowanych na śniadanie. Jeżeli szukasz idealnego porannego posiłku, to koniecznie spróbuj jajecznicy po tajsku. Jest aromatyczna i delikatnie ostra w smaku, przez co szybko postawi na nogi nawet największego śpiocha.
Przepis na jajecznicę po tajsku. Potrzebne składniki:
- 6 jajek
- 1 cebula biała
- 1 papryczka chilli
- pół łyżeczki papryki słodkiej
- pół łyżeczki curry
- pół łyżeczki tymianku
- 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
- sól, pieprz
- olej kokosowy
Przepis na jajecznicę po tajsku. Sposób przygotowania:
- jajka wbij do miski, dodaj curry, słodką paprykę, pieprz cayenne oraz tymianek i wszystko dokładnie wymieszaj widelcem
- cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju kokosowym
- papryczkę chilli pokrój drobno, dodaj ją do cebuli i smaż jeszcze przez chwilę
- do podsmażonej cebuli dodaj jajka i smaż wszystko na wolnym ogniu aż jajka się zetną
- jajecznicę dopraw solą i pieprzem
- podawaj z ulubionymi dodatkami
Zobacz także: Prosty przepis na pyszne bułki. Przygotujesz je błyskawicznie
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Autor: ESO
Dziękujemy za Twoją ocenę!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Które z określeń najlepiej opisują artykuł: