Jajka smażone w skorupkach to przepis, który na pewno jest znany w wielu domach. Ta przekąska doskonale urozmaici wielkanocny stół. I chociaż jest bardziej kaloryczna, to nie da się ukryć, że też lepiej smakuje. Farsz do jajek może urozmaicić swoimi ulubionymi dodatkami np. suszonymi pomidorami lub pieczarkami.
Jajka smażone w skorupkach. Potrzebne składniki:
- 6 jajek
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku/koperku (może być mieszanka)
- 2 łyżki masła
- sól i pieprz
- 3 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka masła do smażenia
Czytaj także: Ewa Wachowicz poleca. Pieczeń na Wielkanoc
Jajka smażone w skorupkach. Sposób wykonania:
- jaja ugotuj na twardo i ostudź
- po ostudzeniu nie obieraj jajek, przekrój je na połówki
- nie uszkadzając skorupek wyjmij jajka i drobno je posiekaj
- jajka wymieszaj ze szczypiorkiem i masłem
- dopraw solą i pieprzem
- napełnij farszem skorupki
- panieruj w bułce i smaż na maśle aż do zarumienienia
Czytaj także: Żurek wielkanocny inaczej. Jeden składnik zmienia smak
Zobacz także: Przepis na tradycyjną sałatkę jarzynową
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl