Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...

Jajko na chrupiąco? Spróbuj jajka w tempurze!

2

Jajko na twardo czy na miękko? Dlaczego nie oba! Spróbuj jajka w tempurze. Chrupiące z wierzchu i miękkie w środku.

Jajko na chrupiąco? Spróbuj jajka w tempurze!
Jajko w tempurze. (YouTube)

Jajko w tempurze to klasyk azjatyckiej kuchni. W tempurze smażyć można praktycznie wszystko, ale jajka to rzadko wybierany wariant w Europie. A szkoda, bo jest naprawdę smaczne!

Przepis na jajko w tempurze. Składniki:

  • pół szklanki mąki pszennej
  • pół szklanki mąki kukurydzianej
  • lodowata woda
  • jajka
  • olej do smażenia

Przepis na jajko w tempurze. Wykonanie:

  • Jajka ugotuj na miękko, obierz
  • Mąki wymieszaj z zimną wodą, dodaj jej tyle, żeby powstała masa o gęstości śmietany
  • W garnku rozgrzej olej
  • Jajka namocz obficie w cieście, smaż z każdej strony do uzyskania złocistego koloru
  • Przed podaniem połóż jajko na ręcznik papierowy, by ociekło z tłuszczu
Zobacz także: Jajecznica na parze. Prosta zmiana, a zupełnie inny smak dania
Autor: MMC
Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Które z określeń najlepiej opisują artykuł:
Wybrane dla Ciebie
Kiedy przycinać perowskię? Termin jest kluczowy
"Nie miał szans". Jest nagranie z kolizji motocyklisty w Warszawie
Napięta sytuacja w Turcji. Przedłużono zakaz zgromadzeń
Malowali swastyki na banerach wyborczych. Szuka ich policja
Wpadł do szamba. Nie żyje młody mężczyzna
Przyłapany na obwodnicy Trójmiasta. Nagranie niesie się po sieci
Akcja na Jaszczurówce. Wolontariusze pomagają żabom pokonać ulicę
Zwłoki na poddaszu. Tragedia w Płocku
Groza w Wiedniu. Natychmiast przerwali transmisje
Kreml o rozmowach z USA. Pozostanie tajemnicą
Smutny widok w polskich lasach. Problem narasta wiosną
Papież mógł umrzeć. Poruszająca relacja lekarza
Przejdź na
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić