Na stoiskach nie zabrakło propozycji dla fanów mięsnego fast foodu znanego z każdego miasta i miasteczka. Zapiekanka XXL kosztuje 12 zł (w zestawie z napojem 16 zł), a za gyrosa z frytkami i kebaba w bułce kolejno 16 i 14 złotych. Cena hamburgera to 9 zł, a stripsów z ziemniaczanymi talarkami i sosem BBQ 18 zł – to nowość i jak głosi slogan "100 proc. natural".
Miłośnicy polskich sezonowych smaków wybierają chętnie gotowane kolby kukurydzy z solą (6 zł za sztukę) lub ziemniaki z koperkiem za 8 zł (w zestawie z kefirem, który ochłodzi i podkreśli ich smak, kosztują 12 zł). No prawie jak w domu! Do tego porcja pomidorówki albo żurku (7 zł).
Z grillowych hitów nie mogło zabraknąć karkówki. - Jak jest karkówka, to wiadomo, że człowiek od razu szczęśliwy. A tutaj jest – mówi jeden z festiwalowiczów, który wcina kawał mięsa w bułce za 14 złotych.
A coś ze słodyczami? Jak na lato i wakacje przystało, oczywiście są gofry – wśród dodatków cukier puder, bita śmietana, dżem i owoce, czyli to, co niezaprzeczalnie kojarzy się z tym przysmakiem. Za wersję podstawową, czyli cukier puder zapłacimy 6 zł, za posmarowane dżemem – 8 zł, z bitą śmietaną i owocami 10 zł. Można też wybrać gofra "według własnego pomysłu" za 12. Z kolei porcja lodów świderków kosztuje 6 zł, a deser lodowy w wafelku 10. Słodkie przysmaki czekają też na tłumy przy namiotach Hare Kryszna "Food for peace" – dziewczyny z uśmiechem rozdają ciasteczka.
Dodatkowo w tym miejscu spróbować można obiadu za 9 złotych: w zestawie jest ryż, potrawka z ciecierzycy, pieczywko indyjskie i słodka kulka.