Przepis na kotlety jajeczne jest dziecinnie prosty. Gdy brakuje pomysłu i sił na obiad, warto na szybko ulepić kilka takich kotlecików. Latem najlepiej będą smakowały z młodymi ziemniakami, koperkiem i kwaśną śmietaną. Do tego mizeria ze świeżego ogórka i jesteśmy w raju!
Przepis na kotlety jajeczne. Składniki:
- 6 ugotowanych jajek na twardo
- 1 surowe jajko
- łyżka bułki tartej
- pół pęczka posiekanego koperku
- sól, pieprz
- bułka tarta do obtoczenia
- olej do smażenia
Przepis na kotlety jajeczne. Wykonanie:
- Jajka obierz, wrzuć do miski i rozgnieć dokładnie tłuczkiem
- Dodaj surowe jajko, łyżkę bułki tartej, posiekany koperek, dopraw solą i pieprzem
- Z jajecznej masy lep kotleciki, obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do uzyskania złocistego koloru
I to tyle! Pamiętaj, że smażone kotleciki warto po zdjęciu z patelni położyć na chwilę na ręcznik papierowy, by tłuszcz nieco z nich ociekł.
Zobacz także: Niezawodny przepis na sernik z truskawkami i białą czekoladą
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl