Wielkimi krokami zbliża się majówka 2022. Długi weekend z pewnością upłynie pod znakiem spotkań rodzinnych czy w gronie znajomych i przyjaciół.
Na pewno wiele osób weźmie się za grillowanie. Do tego tematu trzeba właściwie podejść. W innym przypadku przygotowane potrawy mogą być po prostu niezbyt smaczne.
Grillujesz? Tego unikaj
Niejednokrotnie zdarza się tak, że przygotowujemy marynatę na grilla w ostatniej chwili. To wręcz gigantyczny błąd. Wszystko dlatego, że jedzenie po prostu nie jest w stanie przesiąknąć smakiem i aromatem przyprawy.
Czytaj także: Są gorsze niż sądziliśmy. Zwiększają ryzyko raka płuc
Potrawy na grilla powinny być zamarynowane przynajmniej kilka godzin przed pieczeniem. Najlepiej natomiast zabrać się za to dzień wcześniej.
Dzięki temu będą smakować znakomicie. Goście z pewnością będą zachwyceni.
Czym można przyprawiać potrawy? Do przygotowania marynaty można użyć różnych składników, w zależności od preferencji. Bardzo często wykorzystuje się takie produkty jak oliwa z oliwek, sok z cytryny, a także bazylia czy zioła prowansalskie.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.