- Placuszki wychodzą mi najlepiej, a robię je na różne sposoby. Mojej córeczce właśnie najbardziej smakują placuszki z jabłkiem – napisała Anna Lewandowska. Nic dziwnego, delikatne, rumiane racuchy z dodatkiem owoców to prawdziwy smak dzieciństwa. Robi się je bardzo szybko, a przepis jest niezwykle prosty. Trenerka opracowała jednak własną recepturę, oczywiście bez cukru, glutenu i laktozy.
Aby przygotować ulubione placuszki małej Klary, potrzebujemy 2 słodkich jabłek, 1 jajka, 100 g mąki jaglanej, 50 g mąki kukurydzianej, 1 łyżki syropu z daktyli, pół szklanki mleka roślinnego oraz 1 łyżki masła ghee.
- Jabłka pokroić na drobne kawałki, dodać wszystkie składniki i wymieszać. Rozgrzać na patelni masło ghee, placki smażyć po dwóch stronach. Najlepiej podawać ze świeżym musem z jabłek lub domowym dżemem – radzi trenerka. Macie odwagę spróbować fit wersji racuszków z jabłkami?
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.