Czekoladowe muffiny podbiją serca każdego fana czekolady. Składniki, które są potrzebne do ich wykonania, dostaniesz w każdym sklepie.
Czekoladowe muffiny w 15 minut. Potrzebne składniki:
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 szklanki cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 2 łyżki kakao
- 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady
- 1 jajko
- 0,5 szklanki oleju
- 1 szklanka mleka
Czekoladowe muffiny w 15 minut. Sposób przygotowania:
- Suche składniki wymieszaj w misce
- W drugiej misce wymieszaj jajko, olej i mleko
- Płynną mieszaninę przelej do suchych składników i wszystko dokładnie wymieszaj
- Do masy dodaj pokrojoną w małe kawałki czekoladę
- Piekarnik nastaw na 200 stopni Celsjusza
- Metalową formę do muffinek wyłóż papierowymi papilotkami
- Wypełnij foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu
- Muffinki wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 20-25 minut
I gotowe. Po tym czasie wyciągamy muffinki i czekamy, aż wystygną.
Zobacz także: Ziemniaki Hasselback. Skandynawski hit w kuchni
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl