Fritatta do włoskie danie składające się z jajek i dodatków w postaci warzyw i serów. A co gdyby połączyć dwa włoskie dania frittatę i spaghetti? To danie jest prosta i naprawdę smaczne.
Przepis na fritattę makaronową. Potrzebne składniki:
- 200 g ugotowanego makaronu spaghetti
- 100 g sera mozzarella
- 100 g żółtego sera
- 4 jajka
- sól, pieprz
- oliwa
- 2 ząbki czosnku
Przepis na fritattę makaronową. Sposób wykonania:
- Na rozgrzanej oliwie podsmaż posiekany wcześniej drobno czosnek
- W tym czasie oba sery zetrzyj na tarce
- Jajka roztrzep widelcem w oddzielnej miseczce
- Na patelnię z czosnkiem połóż makaron, delikatnie zamieszaj i podsmaż 2 minuty
- Wlej na makaron jajka, całość trzymaj na małym ogniu
- Zamieszaj i dodawaj stopniowo sery
- Gotuj pod przykryciem na średnim ogniu od 15 minut do uzyskania złocistego koloru
Zobacz także: 25 października - Światowy Dzień Makaronu
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl