Zupy krem stanowią pyszną alternatywę tradycyjnych zup. Krem z zielonego groszku jest bardzo smaczny i sycący, a przepis jest banalnie prosty.
Przepis na zupę krem z zielonego groszku. Potrzebne składniki
- 1,5 l bulionu warzywnego
- 1 kg mrożonego, zielonego groszku
- 50 ml śmietanki kremówki
- kilka listków świeżej mięty
Przepis na zupę krem z zielonego groszku. Sposób przygotowania
- Bulion warzywny doprowadź do zagotowania
- Wrzuć groszek i gotuj ok. 10 minut, aż groszek będzie miękki
- Po ugotowaniu dodaj do zupy śmietankę i miętę
- Według uznania możesz doprawić zupę solą i pieprzem
- Zmiksuj zupę na gładki krem za pomocą blendera
Czytaj także: Królowa polskich zup w niecodziennej wersji - pomidorowa zupa krem
Zupę krem z zielonego groszku można podawać na różne sposoby. Najlepiej smakuje z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Zobacz także: Faszerowane kwiaty cukinii. Smaczny i prosty posiłek
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl