Placki twarogowe to idealna propozycja na szybkie śniadanie. Dzięki ubitym białkom jajek są wyjątkowo puszyste. Można podawać je z jogurtem, dżemem, czy z owocami.
Przepis na placki twarogowe. Potrzebne składniki
- 250 g twarogu półtłustego
- 3 jajka
- 50 g mąki pszennej
- łyżka cukru wanilinowego
- łyżka cukru pudru
Przepis na placki twarogowe. Sposób przygotowania
- Oddziel białka od żółtek
- Włóż do miski twaróg, dodaj żółtka i rozgnieć ser widelcem
- Dodaj cukier puder, cukier wanilinowy i mąkę
- Wszystko dokładnie wymieszaj
- Ubij białka na sztywną pianę i dodaj do twarogu
- Wymieszaj łyżką wszystkie składniki
- Nakładaj porcje ciasta na rozgrzaną patelnię formując placki
- Smaż po obu stronach do delikatnego zarumienienia
Czytaj także: Najlepsza zupa na lato. Przepis na szybki chłodnik
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl.
Zobacz także: Wygoń mole z kuchni