Cenimy Twoją prywatność

Kliknij "AKCEPTUJĘ I PRZECHODZĘ DO SERWISU", aby wyrazić zgodę na korzystanie w Internecie z technologii automatycznego gromadzenia i wykorzystywania danych oraz na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez Wirtualną Polskę, Zaufanych Partnerów IAB (883 partnerów) oraz pozostałych Zaufanych Partnerów (405 partnerów) a także udostępnienie przez nas ww. Zaufanym Partnerom przypisanych Ci identyfikatorów w celach marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności) i pozostałych, które wskazujemy poniżej. Możesz również podjąć decyzję w sprawie udzielenia zgody w ramach ustawień zaawansowanych.


Na podstawie udzielonej przez Ciebie zgody Wirtualna Polska, Zaufani Partnerzy IAB oraz pozostali Zaufani Partnerzy będą przetwarzać Twoje dane osobowe zbierane w Internecie (m.in. na serwisach partnerów e-commerce), w tym za pośrednictwem formularzy, takie jak: adresy IP, identyfikatory Twoich urządzeń i identyfikatory plików cookies oraz inne przypisane Ci identyfikatory i informacje o Twojej aktywności w Internecie. Dane te będą przetwarzane w celu: przechowywania informacji na urządzeniu lub dostępu do nich, wykorzystywania ograniczonych danych do wyboru reklam, tworzenia profili związanych z personalizacją reklam, wykorzystania profili do wyboru spersonalizowanych reklam, tworzenia profili z myślą o personalizacji treści, wykorzystywania profili w doborze spersonalizowanych treści, pomiaru wydajności reklam, pomiaru wydajności treści, poznawaniu odbiorców dzięki statystyce lub kombinacji danych z różnych źródeł, opracowywania i ulepszania usług, wykorzystywania ograniczonych danych do wyboru treści.


W ramach funkcji i funkcji specjalnych Wirtualna Polska może podejmować następujące działania:

  1. Dopasowanie i łączenie danych z innych źródeł
  2. Łączenie różnych urządzeń
  3. Identyfikacja urządzeń na podstawie informacji przesyłanych automatycznie
  4. Aktywne skanowanie charakterystyki urządzenia do celów identyfikacji

Cele przetwarzania Twoich danych przez Zaufanych Partnerów IAB oraz pozostałych Zaufanych Partnerów są następujące:

  1. Przechowywanie informacji na urządzeniu lub dostęp do nich
  2. Wykorzystywanie ograniczonych danych do wyboru reklam
  3. Tworzenie profili w celu spersonalizowanych reklam
  4. Wykorzystanie profili do wyboru spersonalizowanych reklam
  5. Tworzenie profili w celu personalizacji treści
  6. Wykorzystywanie profili w celu doboru spersonalizowanych treści
  7. Pomiar efektywności reklam
  8. Pomiar efektywności treści
  9. Rozumienie odbiorców dzięki statystyce lub kombinacji danych z różnych źródeł
  10. Rozwój i ulepszanie usług
  11. Wykorzystywanie ograniczonych danych do wyboru treści
  12. Zapewnienie bezpieczeństwa, zapobieganie oszustwom i naprawianie błędów
  13. Dostarczanie i prezentowanie reklam i treści
  14. Zapisanie decyzji dotyczących prywatności oraz informowanie o nich

W ramach funkcji i funkcji specjalnych nasi Zaufani Partnerzy IAB oraz pozostali Zaufani Partnerzy mogą podejmować następujące działania:

  1. Dopasowanie i łączenie danych z innych źródeł
  2. Łączenie różnych urządzeń
  3. Identyfikacja urządzeń na podstawie informacji przesyłanych automatycznie
  4. Aktywne skanowanie charakterystyki urządzenia do celów identyfikacji

Dla podjęcia powyższych działań nasi Zaufani Partnerzy IAB oraz pozostali Zaufani Partnerzy również potrzebują Twojej zgody, którą możesz udzielić poprzez kliknięcie w przycisk "AKCEPTUJĘ I PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub podjąć decyzję w sprawie udzielenia zgody w ramach ustawień zaawansowanych.


Cele przetwarzania Twoich danych bez konieczności uzyskania Twojej zgody w oparciu o uzasadniony interes Wirtualnej Polski, Zaufanych Partnerów IAB oraz możliwość sprzeciwienia się takiemu przetwarzaniu znajdziesz w ustawieniach zaawansowanych.


Cele, cele specjalne, funkcje i funkcje specjalne przetwarzania szczegółowo opisujemy w ustawieniach zaawansowanych.


Serwisy partnerów e-commerce, z których możemy przetwarzać Twoje dane osobowe na podstawie udzielonej przez Ciebie zgody znajdziesz tutaj.


Zgoda jest dobrowolna i możesz ją w dowolnym momencie wycofać wywołując ponownie okno z ustawieniami poprzez kliknięcie w link "Ustawienia prywatności" znajdujący się w stopce każdego serwisu.


Pamiętaj, że udzielając zgody Twoje dane będą mogły być przekazywane do naszych Zaufanych Partnerów z państw trzecich tj. z państw spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego.


Masz prawo żądania dostępu, sprostowania, usunięcia, ograniczenia, przeniesienia przetwarzania danych, złożenia sprzeciwu, złożenia skargi do organu nadzorczego na zasadach określonych w polityce prywatności.


Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że pliki cookies będą umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W celu zmiany ustawień prywatności możesz kliknąć w link Ustawienia zaawansowane lub "Ustawienia prywatności" znajdujący się w stopce każdego serwisu w ramach których będziesz mógł udzielić, odwołać zgodę lub w inny sposób zarządzać swoimi wyborami. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych znajdziesz w polityce prywatności.

pogoda
Warszawa

Przepis na torcik bez pieczenia. Cytrynowo-migdałowe ciasto podbije podniebienia

7

Nie masz czasu na żmudne przygotowania w kuchni przed świętami? Nic straconego. Ten cytrynowo-migdałowy torcik bez pieczenia pozwoli ci go zaoszczędzić, a przy okazji zrobi niemałe wrażenie na gościach. Nie czekaj i spróbuj już dziś!

Przepis na torcik bez pieczenia. Cytrynowo-migdałowe ciasto podbije podniebienia
Zdjęcie ilustracyjne (YouTube)

Torcik bez pieczenia? Ależ tak! Połączenie cytrynowo-migdałowego smaku posmakuje prawdziwym koneserom słodkości. A Ty? Zrelaksujesz się trochę w przerwie między malowaniem pisanek a innymi domowymi obowiązkami.

Torcik bez pieczenia cytrynowo-migdałowy. Składniki:

  • 250 g biszkoptów
  • 120 ml wody
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 600 ml schłodzonej śmietanki kremówki 30%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 fix do śmietany
  • 250 g serka mascarpone
  • 30 g płatków migdałowych
  • 60 g masła
  • skórka starta z 2 cytryn
  • sok wyciśnięty z 2 cytryn
  • 100 g cukru
  • 1 jajko
  • 2 żółtka
  • owoce do ozdoby

Torcik bez pieczenia cytrynowo-migdałowy. Wykonanie:

  • Do rondelka przełożyć masło, sok z cytryny, skórkę z cytryny i cukier.
  • Postawić na małym ogniu i zagotować, od czasu do czasu, mieszając.
  • Do miski przełożyć żółtka, jajko i ubić mikserem.
  • Gotującą się masę cytrynową zdjąć z ognia, odstawić na 1-2 minuty i wlać ją przez sitko do ubitych jajek, wymieszać krótko mikserem.
  • Masę jajeczną wlać z powrotem do rondelka i postawić na bardzo małym ogniu.
  • Gotować cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje, będzie trochę luźniejsza niż budyń.
  • Krem cytrynowy zdjąć z ognia, przełożyć do miseczki i nakryć folią spożywczą na dotyk.
  • Poczekać, aż ostygnie i wstawić do lodówki na 3-4 godziny, można na całą noc.
  • Płatki migdałowe przełożyć na suchą patelnię i uprażyć je, aż delikatnie się przyrumienią.
  • Zdjąć z ognia i odstawić do całkowitego ostudzenia.
  • Tortownicę o średnicy 21-22cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno.
  • Na dnie ułożyć pierwszą warstwę biszkoptów.
  • Składniki do nasączania wymieszać i 1/3 przygotowanego ponczu nasączyć biszkopty w blaszce.
  • Śmietankę ubić z cukrem pudrem i fixem.
  • Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach.
  • Dodać cały lemon curd i znów wymieszać mikserem na średnich obrotach.
  • Na biszkopty w blaszce wyłożyć około 1/3 kremu wyrównać.
  • Wierzch posypać 1/3 uprażonych płatków migdałowych.
  • Ułożyć drugą warstwę biszkoptów i nasączyć je połową pozostałego ponczu.
  • Wyłożyć połowę pozostałego kremu, wyrównać, posypać płatkami i ułożyć trzecią warstwę biszkoptów, nasączyć je pozostałym ponczem.
  • Wyłożyć pozostały krem, wyrównać.
  • Torcik wstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin, najlepiej na całą noc.
  • Torcik ostrożnie wyjąć z blaszki, nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki.
  • Brzeg ciasta można wyrównać nożem.
  • Wierzch ozdobić owocami i posypać pozostałymi płatkami migdałowymi.
Autor: KLS
Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Które z określeń najlepiej opisują artykuł:
Wybrane dla Ciebie
Będzie o niej głośno. Nagranie z Tatr niesie się po sieci
Zatrzymywał pociągi we Wrocławiu. Szokujące, co było w mieszkaniu 57-latka
Polak wygrał maraton. Telewizja w Korei Północnej widzi to inaczej
Jak zrobić mazurek wielkanocny? Z tego przepisu zawsze się udaje
"Dziwne przypadki" audi A2 na S52. Pokazali nagrania
Chcą nowego referendum w sprawie członkostwa w UE. Norwedzy zabrali głos
Fałszywe wpisy na koncie premiera Czech. Fiala padł ofiarą hakerów
Zgubili urnę z prochami jej syna. Tyle odszkodowania otrzymała
Nietypowy połów w Dunajcu. Wyłowił to za pomocą magnesu
Miliarder z USA współpracował z Hamasem? Mógł pomagać w zamachu na Izrael
Francesco Totti w Moskwie. Dostał honorarium z "sześcioma zerami"
Jak zrobić białą kiełbasę na święta? Wykorzystaj ten przepis
Przejdź na
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić